Köpvillkor

Köp 
Vid beställning träffas avtal om köp först när Motorbiten bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av Motorbitens webbshop utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i tex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Ångerrätt vid distanshandel
Vid distanshandel har du som är konsument alltid 14 dagar på dig att ångra ditt köp i enlighet med gällande
konsumenträttslagstiftning.
Ångerrätt innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du eller någon av dig angiven person tagit emot den beställda produkten (ångerfristen).
Om du vill ångra ditt köp ska du skicka ett klart och tydligt meddelande till Motorbiten i Falun AB om detta innan ångerfristen har löpt ut. Du ska i ett sådant meddelande ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer, orderdatum, e-postadress och vilka produkter du ångrar om beställningen innehåller flera produkter.
Vid utövande av ångerrätten ska produkten skickas till Motorbiten inom 14 dagar räknat från det datum du meddelade Motoribiten om att du ångrar dig. Produkten ska skickas till Motorbiten i Falun AB, Ryckepungsvägen 3, 791 77 Falun. När Kunden ångrar sitt köp betalar Kunden själv kostnaden för returfrakten. Returen ska skickas direkt till denna adressen och inte via ombud, returer skickade till ombud kommer inte hämtas ut och går i retur till avsändare.
Kunden ansvarar för produktens skick efter det att Kunden har tagit emot produkten samt under returfrakten. Motorbiten rekommenderar därför att produkten skickas i originalförpackningen väl emballerad i ett yttre emballage med spårbar försändelse.

Reavaror
Ingen returrätt och ingen bytesrätt.
Om du beställt fler reavaror och någon av dom är slut i lager kommer vi att ta bort varan från din beställning och skicka resterande.

Pris 
I priserna ingår moms. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som Motorbiten inte råder över, t ex väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.
 
Leveranser - Leveranstid 
Normal leveranstid är inom 2-10 vardagar efter det att vi har mottagit din beställning. I de fall en vara måste beställas från vår leverantör kan leveranstiden vara längre. Meddelande om ev. avvikelser från den normala leveranstiden eller informationen på hemsidan får du när vi behandlat din order. Du har då givetvis rätt att avstå alternativt ändra din beställning.
 
Leveranser - Fraktbolag 
Beställningar upp till 20 kg levereras med postpaket. Det innebär att godset anländer till Postens serviceställe. När godset ankommit till servicestället skickas ett sms eller ett mail till dig. Hämtar du inte paketet skickas en avi hem till dig. Därefter kan du hämta ut beställningen på det angivna servicestället. Vi erbjuder alla kunder fri frakt vid köp över 1500kr med undantag för stora, *skrymmande varor exempelvis släpvagnar till ATV, då är frakten 995kr.
 
Stora paket skickas med DHL eller Schenker direkt hem till dig och tar 3-20 arbetsdagar.

Leveranser - Försening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post eller telefon. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.
 
Skadat gods
Transportföretaget står för risken om varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Om en transportskada uppkommit ska den anmälas direkt till transportföretaget och inte till Motorbiten.
 
Ej uthämtat paket 
Outlösta paket omfattas ej av ångerrätten. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på för närvarande 499 kr. Detta motsvarar de kostnader som det orsakat oss att skicka ut paketet samt motta det i retur. Varor vilka levereras som postpaket till postens utlämningsställe aviseras med sms till din mobil och ligger kvar i två veckor. Brev som inte kan lämnas i din brevlåda levereras till närmaste utlämningsställe och aviseras med SMS. Ej uthämtade varor returneras till oss. Vill du fortfarande ha varan som returnerats ger vi 50% rabatt på avgiften för ej uthämtat paket.
 
Felbeställningar.
Har du beställt varor du inte kan använda p.g.a. omständigheter inte Motorbiten kan råda över t.e.x. att reservdelar inte passar just ditt fordon kan varorna returneras. Dock gör vi avdrag på varornas pris med 20% innan vi återbetalar några pengar. Kontrollera därför noga att varorna verkligen passar ditt fordon. Är du osäker? Kontakta oss innan du beställer.
 
Betalning 
Motorbiten redovisar priser inklusive moms. Avgift för frakt och ev. postförskott tillkommer. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer inom Sverige. Till utlandet kan skatter och avgifter tillkomma.
Betalning sker med Kortbetalning, Faktura eller Delbetalning i samarbete med Klarna. Klarnas fullständiga villkor hittar du här.

Reklamationsrätt
Vi följer konsumentköplagen.
 
Exxo mopeder
12 månaders garanti. 
Returfrakter eller fel som inte är ursprungsfel ersätts ej. Observera att slitdelar som bromsbelägg, bromsskivor, glödlampor, batterier etc. inte omfattas av garantin.
Garantin gäller endast om mopeden lämnas in på service enligt serviceplan hos oss eller av oss anvisad verkstad.

Följesedel/kvitto skall förvaras väl då kopia av dokumentet krävs vid en reklamation För att åtgärda en reklamation ber vi dig kontakta Motorbiten via mail mail@motorbiten.com eller tel 023-13366.

Registrerade ATV - 2 eller 3 års garanti
Maskinen kan lämnas in för reparation hos alla auktoriserade verkstäder i Sverige. Maskinen måste vara inlämnad för service enligt serviceplan på auktoriserad verkstad för att garantin ska gälla.

Barn- och lekfyrhjulingar
Maskinen kan lämnas in för reparation hos alla auktoriserade verkstäder i Sverige. Maskinen måste vara inlämnad för service enligt serviceplan på auktoriserad verkstad för att garantin ska gälla.
 
Vid alla garantiärenden måste servicebok kunna uppvisas.
 
Trimdelar
Vid trimning av din motor upphör motorgarantin att gälla. På trimdelar som monteras på egen hand lämnar vi ingen garanti. Har ett fordon modifierats upphör garantin omgående att gälla.

Montering
Alla vagnar, tillbehör, mopeder, fiddy och midsize vi skickar måste slutmonteras av kunden själv. Den är ganska enkel och består av några enkla moment. Räkna med 20-60 minuter för montering. Är du inte van att skruva kan det vara bra att ha en kunnig person till hjälp.

bananapng.png